heupvriendelijk huis te koop?

Gisteren reed ik met mijn beste vriend door de straten van Antwerpen. Of eerder, we cruisden door de straten…op zoek naar een huis. Op zoek naar mijn toekomstige (droom?)huis. money-2724235_1280

Mijn budget is wat beperkt, maar niet onrealistisch. Na een aantal maanden online huizen keuren, en ook al een paar keren ‘live’, weet ik ondertussen min of meer wat ik wil. Want, raar maar waar, als heuppatiënt zijn er toch wel weer een aantal do’s en don’ts wat betreft huizen kopen:

Het eerste idee was een appartement kopen, ik ben namelijk alleen. Maar, met oog op de toekomst, wel graag minimum 2 slaapkamers aanwezig. Ik hou van de herenhuisstijl, maar een (deftig) appartement in een herenhuis mét lift is bijna onbestaande. En ook al zou het ‘maar op de tweede verdieping’ zijn: het is sowieso een no-go om elke keer boodschappen omhoog te sleuren. Laat staan zelfstandig het huis te verlaten als ik weer eens onder het mes ben gegaan (want dat zal er binnen x-aantal jaren ook wel weer aan komen). Kieskeurig als ik ben, wil ik dan toch liefst ook buiten kunnen zitten, lees: een ruim terras of een tuin zijn een absolute must. Een gelijkvloers appartement met tuin, regio Antwerpen: voor dat geld kan ik al evengoed uitkijken naar een huis (not kidding).

Idee van het moment dus: een huis. En dan komt het badkamerprobleem naar boven. Het is blijkbaar niet echt standaard om een (ruime) badkamer te hebben waar zowel een bad als een aparte douche in passen. Je hebt ofwel een bad met zo’n douchekop aan de muur, ofwel een douche. Allebei apart? Zelden. Noem me veeleisend, maar ik steek het op mijn heupproblemen: ik wil een bad, waar ik in gedachten kan verzinken en vooral mijn spieren in kan laten ontspannen na een pittige dansles, koude winterdag of gewoon een kl*teweek. Maar ik wil ook een douche, waar ik gewoon kan instappen zonder dat ik halve circusmoves moet bovenhalen om boven een badrand uit te komen met mijn been. Geeft trouwens ook meer risico op los onderuit gaan. En op extra gezeur over mijn heupen.

In ieder geval, huizenjacht is nog lang niet over. Heb na 3-4 maanden kijken zelfs het idee dat ik nog niet eens begonnen ben. Alle tips zijn meer dan welkom. En als je een tof herenhuis in het Antwerpse tegenkomt voor een prijsje, let me know 😉

PS. 520.000 is helaas geen ‘prijsje’

Een gedachte over “heupvriendelijk huis te koop?

  1. Jouw droomhuis bestaat en zal jou weten te vinden: je hoeft enkel duidelijk te zijn om wat echt voor jou is.Het wordt blijkbaar meer en meer klaar voor jou wat je wilt : dan geduld en het huis komt opdagen.
    Vergeet de détails niet:dat is belangrijk!!💕

    Like

Plaats een reactie